Verenigingen

In de Ruchte zijn tal van verenigingen gevestigd

Toneelvereniging Crescendo maakt al vanaf 1945 gebruik van de Ruchte, vroeger ook wel bekend als het toenmalige ‘parochiehuis’.

In de beginperiode hield de vereniging zich vooral bezig met het opvoeren van kluchten, maar na verloop van tijd kwam ook het jeugdtoneel aan bod.

www.toneelvereniging-crescendo.nl T. 0493 – 49 68 55

Steun aan projecten op het gebied van de gezondheidszorg en het maatschappelijk werk; dat is waar Stichting Dokter Eijnatten zich voor inzet.

Het nalatenschap van Dokter Eijnatten, de vroegere huisarts in Someren, wordt via de Stichting aangewend voor deze projecten die een algemene doelstelling dienen te hebben binnen de gemeente Someren. Steun voor dergelijke projecten kan men aanvragen via e-mail: voedingendieet@planet.nl

Muziekvereniging Somerens Lust bestaat uit een Harmonieorkest, Opleidingsorkest, Slagwerkgroep, Jeugdslagwerkgroep, Showgroep en Jazz Academy.

Haar doel is om leden met plezier muziek en dans te laten beoefenen en op deze manier mee te werken aan hun algemene, culturele en muzikale vorming. MSL organiseert concerten en toernooien en biedt op diverse wijze muzikale ondersteuning, op deze manier levert zij een bijdrage aan het cultureel en maatschappelijk leven in Someren.

www.somerenslust.nl

Van licht klassieke werken tot liederen uit musicals; het Somerens Dameskoor is met haar 33 leden van alle markten thuis.

Elk jaar verzorgen de vrouwelijke (mezzo)-sopranen en alten onder andere een concert in de Ruchte en een Kerstconcert in de Lambertuskerk. Het koor repeteert elke maandag van 20.00 tot 22.15 uur.

somerensdameskoor@upcmail.nl T. 0493 – 49 10 77

Vanaf 1979 is de biljartclub al actief in Someren. Op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag wordt er in de Ruchte op diverse niveaus gespeeld.

Tussen september en januari wordt er libre gespeeld, van januari tot Pasen richt de club zich op banden-spel en de overige maanden kan men kiezen tussen libre en driebanden.

jphfens28@gmail.com / T. 0493 – 49 24 74

Veilig Verkeer Nederland is ook in Someren actief en streeft ernaar om het verkeer zo veilig mogelijk te maken. Dit onder meer door het houden van verkeersexamens voor de basisscholen en verkeersquizzen.

Daarnaast zorgen de medewerkers van VVN voor de campagneborden langs de weg en ondersteunen zij acties als ‘Fiets Verlicht’ en de Scootmobielcursus. Ook het voeren van overleg met de gemeente Someren en de scholen over verkeersveiligheid behoort tot de taken van VVN in Someren.

www.veiligverkeersomeren.nl info@veiligverkeersomeren.nl

De KBO afdeling Someren-Dorp biedt elke werkdag een activiteit in De Huiskamer van de Ruchte.

Er worden diverse kaartspelen gedaan zoals rikken en bridge. Daarnaast is er ook nog het toneel, het koor, koersballen en de gespreksgroep. Iedere maandagmorgen en donderdagmiddag is er een gezellig samenzijn in De Huiskamer van de Ruchte voor alle ouderen van Someren. De KBO heeft vele themadagen rondom de feestdagen zoals een Kerstviering in december en in de winter de ontspanningsmiddagen in de Rabozaal.

www.kbo-somerendorp.nl  Tel.49 46 64

Onder deskundige muzikale leiding van Emmy Stultiens uit Weert en begeleiding van het eigen Combo repeteren de 35 leden van gemengd koor Combocanterij elke donderdagavond om 19.00 uur in de Ruchte.

Het repertoire varieert van Nederlands tot anderstalige popsongs, deze worden een keer per maand in de Lambertuskerk ten gehore gebracht. Incidenteel neemt het koor deel aan concerten.

www.combocantorij.nl / T. 0493 49 58 85

Seniorenkoor De Nagalm

Mannenkoor De Nachtegaal is in 1945 ontstaan uit het koor van de vroegere “Jonge Boerenstand”. Grote initiator tot de oprichting van De Nachtegaal was wijlen Piet van der Weerden die vervolgens meer dan zestig jaar lid is gebleven van het koor.

Het koor repeteert wekelijks in de Ruchte.

Heb je vragen?

Neem contact op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op

0493-44 11 44

Blijf sociaal Volg ons op social media

Mis niets en volg ons via Facebook, Instagram, LinkedIn en Youtube.