Nieuw programma: 9 mei online - Word vriend 2024/2025

Blog: Programmeren voor een gesloten theater

11 februari 2021

Fred Houben – programmeur


Hoe gaat het met je?

Op zich goed. Ik ben gezond. Ben veel thuis bij mijn gezin en mijn tuin heeft er nog nooit zo goed bij gelegen als in de afgelopen zomer. Dat had ik liever anders gezien, maar we maken er het best van.

Wat was je laatste live-voorstelling voor de corona-tijd?

Dat was een try-out voorstelling van Glodi Lugungu. Een aanstormend comedytalent die zijn eerst avondvullende voorstelling aan het maken is, maar al een aantal jaren meedraait in Toomler.

Hoe is het om te programmeren in corona-tijd?

In één woord verschrikkelijk. Er wordt achter de schermen héél veel werk verzet. Er zijn voorstellingen die al drie keer verplaatst zijn. Dat is een complexe puzzle omdat alle artiesten in alle theaters allemaal tegelijk aan het schuiven zijn. Dat is hectisch. Daar komt nog bij dat niet iedereen overheidssteun van de overheid ontvangt. Zo vallen er bijvoorbeeld heel veel technici buiten alle regelingen. Dat is echt schrijnend om te zien. 

Wat gebeurt er met de programmering voor volgend seizoen?

Daar wordt op dit moment hard aan gewerkt. Er zijn veel voorstellingen die gepland stonden voor dit seizoen verplaatst naar volgend seizoen. Op het moment van de eerste lockdown in maart was de programmering voor 2020/2021 al vrijwel compleet. Veel van deze voorstellingen zijn nooit in verkoop gegaan en worden verplaatst naar het volgende seizoen.

Op dit moment is nog niet duidelijk hoe dit voorjaar eruit komt te zien. Zeker is dat er nog voorstellingen verplaatst gaan worden, maar onzeker is nog hoeveel en welke dat zijn. Er is nog steeds heel veel onduidelijk, maar wat als een paal boven water staat is dat alle artiesten staan te trappelen om het podium weer te beklimmen. 

Het is nu 2025, is er in de cultuurwereld iets veranderd als gevolg van de corona-crisis?

Goeie vraag. Ik weet niet of er echt iets veranderd. Er zullen wellicht artiesten stoppen, maar er komen ook weer nieuwe bij. Het is hoop dat de samenleving verandert. Terug naar de menselijk maat. Minder multinationals en meer plek en aandacht voor lokale initiatieven. 

Waar kijk je het meeste naar uit?

Om er weer gewoon lekker op uit te gaan. Om met een volle zaal in het theater te zitten, zonder gedoe. Zonder te letten op anderhalve meter en andere maatregelen. Dat het licht uit gaat en het doek op het podium open. Een nieuwe voorstelling. Een nieuw begin.


 

Wil je meer weten of ons programma bekijken? Klik dan hieronder.

Bekijk ons programma

De nieuwsmail volgen

Heb je vragen?

Neem contact op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op

0493-44 11 44

Blijf sociaal Volg ons op social media

Mis niets en volg ons via Facebook, Instagram, LinkedIn en Youtube.