Algemene voorwaarden

Kaartverkoop

Kaarten zijn op diverse manieren verkrijgbaar, namelijk:

> Online
Zoek jouw gewenste voorstelling(en) op onze website en klik ‘bestellen’. Je kunt zelf jouw plaatsen uitkiezen. De betaling gaat via iDeal en je ontvangt jouw tickets digitaal in je mailbox. Deze dien je als toegangsbewijs voor aanvang van de voorstelling aan te tonen. Wij berekenen € 1,00 servicekosten wanneer jij jouw kaarten online bestelt.

> Kassa
De openingstijden van de theaterkassa zijn van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 en van 14.00-16.00 uur. De kassa is daarnaast ook 1 uur voor aanvang van elke voorstelling geopend. Voor een telefonische reservering berekenen wij € 3,50. Je kunt jouw gereserveerde kaarten binnen 10 dagen afhalen aan onze theaterkassa of wij sturen je de kaarten toe, na betaling van het totale bedrag.

Gratis pauzedrankje en garderobe
Bij de theatervoorstellingen in onze theaterbrochure staat of deze inclusief garderobe en een drankje in de pauze is. De keuze van het pauzedrankje bestaat uit koffie/thee, pils/wijn of fris. Alle overige dranken zijn tegen bijbetaling verkrijgbaar. Jouw theaterkaartje is geldig om het pauzedrankje te verkrijgen.

Let op: het pauzedrankje zit niet bij concerten en jeugd- en familievoorstellingen inbegrepen.

Annuleren van kaarten
Bij verhindering kun je, tot zeven dagen voor aanvang van de voorstelling, de theaterkaarten van de Ruchte omruilen tegen kaarten voor een andere voorstelling, of je ontvangt een tegoedbon. Wij brengen per kaart € 1,00 annuleringskosten in rekening. Het is niet mogelijk om contant geld terug te krijgen.

Annulering van een voorstelling
Indien een voorstelling komt te vervallen word je hiervan op de hoogte gesteld. Wij bieden je dan een nieuwe speeldatum aan van de betreffende voorstelling of een tegoedbon. Indien wij geen nieuwe speeldatum kunnen aanbieden dan ontvang je jouw geld terug.

Duplicaatkaarten
Bij vermissing van kaarten kunnen enkel op vertoon van legitimatie van de persoon die gereserveerd heeft, duplicaatkaarten worden verstrekt. Hiervoor wordt € 1,00 per kaartje berekend.

Voorstelling uitverkocht?
Voor uitverkochte voorstellingen leggen wij een wachtlijst aan. Een plaats op de wachtlijst biedt echter geen garantie voor een toegangskaart. Wij nemen contact met je op zodra er plaatsen beschikbaar komen en je bovenaan de lijst staat.

Theater- en tegoedbonnen
Bij de Ruchte worden de volgende bonnen aangenomen ter betaling:

– De Ruchte theater- en tegoedbonnen
– Theater- en concertbonnen (papier)
– Podium Cadeaukaart
– CKV-tegoeden

Bij de Ruchte zijn theaterbonnen verkrijgbaar voor elk gewenst bedrag.

Nieuwe service
Bij een internetbestelling kan een theater- of tegoedbon helaas niet direct in mindering worden gebracht. Wil je theater- of tegoedbonnen inleveren bij jouw bestelling en ook online bestellen? Je kunt jouw bestelling plaatsen op internet en later de theater- of tegoedbon bij de Ruchte inleveren of naar ons toesturen, met vermelding van jouw bankrekeningnummer. Wij maken het waardebedrag dan naar jouw rekening over. Zo kun je toch direct vanuit huis bestellen en zelf je gewenste zitplaatsen kiezen!

Nieuwsbrief
De Ruchte verstuurt gedurende het theaterseizoen maandelijks een digitale nieuwsbrief naar alle geinteresseerden. Hierin vindt je onder meer informatie over de komende voorstellingen en interessante acties. Ook geïnteresseerd? Meld je dan aan via het formulier onderaan deze pagina.

Acties en kortingen
Het staat de Ruchte vrij te allen tijde acties te bedenken en aanbiedingen te doen. Kortingen op kaarten die hieruit voortkomen, zijn niet van toepassing op reeds gekochte of gereserveerde kaarten.

Huisreglement en algemene huurvoorwaarden
Ons huisreglement en de volledige algemene huurvoorwaarden zijn te vinden op deruchte.nl. Zo staan de huisregelementen en algemene huurvoorwaarden onder het kopje ‘De Ruchte & meer’ te vinden.

Extra voorzieningen
De Ruchte is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beschikt over een invalidentoilet en speciale parkeerplaatsen in de omgeving van het gebouw. Ook is er in het pand een lift aanwezig, zodat men op elke verdieping kan komen. Wij hebben een beperkt aantal rolstoelplaatsen. Wij verzoeken je dan ook om voor reservering hiervan contact met ons op te nemen.

Foto-, film- en geluidsopnamen
In verband met auteursrechten is het maken van foto’s, films, video’s en geluidsopnamen binnen de Ruchte niet toegestaan.

Mobiele telefoons en piepers
Gebruik van mobiele telefoons is hinderlijk voor de artiesten en geluidsapparatuur, daarom verzoeken wij je mobiele telefoons en piepers uit te zetten. Wanneer je bereikbaar dient te zijn wegens bepaalde omstandigheden, kunt je dit aan de theaterkassa melden voor jouw bezoek aan een voorstelling.

Te laat?
De theaterzaal gaat ongeveer 15 minuten voor aanvang open. De theatervoorstelling begint op tijd. Te laat komen is voor artiesten en andere bezoekers erg storend. De coördinator van de theatervoorstelling bepaalt of je nog toegelaten kan worden in de zaal. Als dit niet het geval is kun je na de pauze de zaal betreden.

Heb je vragen?

Neem contact op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op

0493-44 11 44

Blijf sociaal Volg ons op social media

Mis niets en volg ons via Facebook, Instagram, LinkedIn en Youtube.