Programma

Wielercollege ‘vooruitblikken op de tour’

Theatercollege

woensdag 24 juni 2020

  • Tijd: 20:15 uur
  • Pauze: Ja
  • Regulier: € 16,-
Bestellen

Wielercollege ‘vooruitblikken op de tour’

Michael Boogerd over de Tour van 2020 en over zijn eigen, turbulente loopbaan.

De Tour de France van 2020 start op 27 juni in Nice en finisht op zondag 19 juli in Parijs. La Grande Boucle voert tegen tegen de klok in van de Provence naar de Cevennen en Pyreneeën om vervolgens langs de Atlantische kust noordwaarts te trekken. Nog voor Bretagne gaat het westwaarts over het Centraal Massief voor een Grande Finale in de Alpen, Jura én op La Planche des Belles Filles.

Kan Tom Dumoulin de Tour de France van 2020 winnen? Moet hij de eindzege laten aan ‘titelhouder’ Egan Bernal? Aan de andere Ineos-kopman Chris Froome? Aan Geraint Thomas? Of misschien wel aan zijn eigen ploeggenoot Primoz Roglic? Hoe zal het gaan met de hiërarchie binnen de Jumbo Visma-ploeg? Die met Steven Kruijswijk nog een derde troefkaart voor het klassement achter de hand heeft.

In een inspirerend theatercollege komen de antwoorden op deze vragen van Michael Boogerd, de in de periode 1995-2007 de vaandeldrager van het Nederlandse wielrennen en tot eind 2019 ploegleider van de Roompot-formatie. In zijn fraaie carrière pakte Boogerd zelf twee etappes in de almachtige Tour de France. Hij won in 1998 in Aix-les-Bains en soleerde in 2002 in koninklijke cadans naar de zege in La Plagne. ‘Bogie’ won ook de Amstel Gold Race, twee keer de Brabantse Pijl en noteerde verschillende ereplaatsen in aansprekende klassiekers en etappekoersen. Boogerd bekende in 2013, in navolging van veel collega’s, het gebruik van doping.

Aan de hand van interviewer Eddy van der Ley blikt Michael Boogerd uitgebreid vooruit op de Tour van 2020 én neemt hij de bezoekers mee op een op een avontuurlijke tocht door zijn turbulente leven. Na de pauze is er voor het publiek gelegenheid tot het stellen van vragen en na afloop is er een meet & greet.

Heb je vragen?

Neem contact op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op

0493-44 11 44

Blijf sociaal Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons via Facebook en Instagram.

Sluiten