Programma

Rock D Opera

Concert

vrijdag 20 januari 2023

  • Tijd: 21:30 uur
  • Pauze: Ja
  • Regulier: € 7,50
  • Balkon: € 7,50
Bestellen

Rock D Opera

In verband met omstandigheden van een van de bandleden is dit concert verplaatst van 16 december 2022 naar 20 januari 2023. Ticketkopers ontvangen op 25 oktober 2022 nieuwe tickets via de mail.


Wie kent ze nog, de Night of the Proms, “where pop meets classic”. Een fenomeen dat in grote zalen zorgde voor grote opkomst van muziekliefhebbers.

Zo’n 25 jaar geleden werden de eerste Promsconcerten ook lokaal georganiseerd, in dit geval in de gemeente Asten door Harmonie St. Cecilia. Voor muzikale ondersteuning werden toen muzikanten en zangers/zangeressen gevraagd om een bijdrage te leveren. De muzikanten vooral als ondersteuning vanuit een combo, de solisten uiteraard voor rock en klassieke nummers.

Tijdens het repeteren en na de concerten ontstond er een klik tussen een 11-tal muzikanten die het idee kregen om vanuit een band-idee Promsconcerten te blijven geven. Zo is 22 jaar geleden Rock D Opera ontstaan. Een in kleine bezetting begonnen zij met het bestormen van de podia in de regio Zuidoost Brabant. De unieke samenstelling met rock en opera zang, zorgde er meteen voor dat Rock D Opera zich kon onderscheiden van andere bands: nummers die lastig te vertolken zijn werden zonder moeite gespeeld. Een aantal klassiekers als As Flottergeist, Amigos par a siempre, met als hoogtepunt Barcelona. Tot rock klassiekers als Bohemiam Rapsody, Let me Entertain you en zelfs Worn Down Piano.

De eerste grote concerten kwamen onder andere op de kermismaandagenavonden op Asten Kermis. Zeker 5 jaar op een rij was deze avond DE avond voor zeker ruim 2.000 bezoekers die kwamen genieten van geweldige optredens. Nog grotere publieken waren er tijdens de Kasteeltuinconcerten of tijdens deelname aan Clash of the Coverbands.

12 jaar lang heeft de band in zo goed als dezelfde bezetting met elkaar gespeeld en is er uiteraard ook een hechte vriendengroep ontstaan. Waar anderen “gewoon” op stap gingen, was dit voor de bandleden een andere manier van “uit gaan”. Op het podium genieten, uiteraard met een voor- en een goede nadronk. In Juni 2012 werd het laatste optreden gegeven in gemeenschapshuis de Klepel in Asten. De reden om te stoppen was divers, 12 jaar in min of meer dezelfde bezetting spelen is voor de gemiddelde band natuurlijk wel al heel erg lang.

De behoefte om weer te gaan spelen met elkaar werd vorig jaar weer voor het eerst besproken. De snaren waren wat roestig, de stembanden wat schor, de bierbuikjes wat dikker en toch vonden we het een leuk idee om te kijken of we een aantal optredens konden gaan doen. Op 11 juli j.l. stonden waar we ooit zijn begonnen: op maandagavond op Asten kermis voor 1.000 liefhebbers.

Met het optreden in de Ruchte stopt het tijdelijke Rock D Opera muziekavontuur weer. Dit wordt het allerlaatste optreden.

Deuren open: 20:00 uur

Aanvang: 21:30 uur

Heb je vragen?

Neem contact op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op

0493-44 11 44

Blijf sociaal Volg ons op social media

Mis niets en volg ons via Facebook, Instagram, LinkedIn en Youtube.