Word nu theatervriend 2019/2020 en geniet van veel voordeel! Op 17 mei 2019 maken we het nieuwe programma bekend!

Programma

Klassiek in de Ruchte

Klassiek

zondag 19 mei 2019

  • Tijd: 11:00 uur
  • Pauze: Ja
  • Inclusief: Garderobe, Pauzedrankje
  • Regulier: € 12,50
Bestellen

Klassiek in de Ruchte

Na een prachtig klassiek-seizoen spelen de best-gewaardeerde musici van het seizoen op 19 mei 2019 tijdens spannende finale.

Artiesten
De finalisten van de grote finale zijn bekend:

  • Op de eerste plaats staat Christian Sanders met 360.00 punten (piano)
  • Op de tweede plaats staat Alexandra Kaptein met 354.24 punten (piano)

Christian Sanders, piano, 24 september 1988, Groningen.
Op 7-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen. Vijf jaar later werd hij toegelaten tot de vooropleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Na het behalen van het diploma deed hij een masterstudie aan de HKU (conservatorium Utrecht) In 2015 behaalde hij cum laude het diploma met het tweede pianoconcert van Johannes Brahms, begeleid door het USC (Utrechts Studenten Concert).

Na zijn studie in Nederland kwam hij in contact met de in Oostenrijk bekende en gewaardeerde pianist Johannes Kropfitsch, die als docent verbonden is aan het conservatorium in Wenen. In 2015 werd hij toegelaten tot het COP (Certificate of Performance Program), een zeer gespecialiseerde studie, die uitvoerende musici de gelegenheid biedt zich in de beroepspraktijk verder te ontwikkelen. Eind 2017 behaalde hij met goed resultaat het COP-diploma.

Christian volgde vele masterclasses en behaalde in de periode 2006/2016 mooie successen bij concoursen in binnen en buitenland. In 2017 behaalde Christian tijdens het Internationale Rosario Marciano Concours in Wenen de prijs voor de beste interpretatie van een compositie van Franz Schubert. Momenteel woont hij weer in Nederland, waar hij zijn carrière als concertpianist wil opbouwen en pianolessen wil geven.

Alexandra Kaptein is geboren op 22 maart 1999 te Enschede. Zij begon op vijfjarige leeftijd met pianolessen bij docent Lena Golowinskaya in Enschede.
Al op zesjarige leeftijd won zij haar eerste prijs in de pianocompetitie Jugend musiziert in Duitsland.

Dit was het begin van een lange reeks nationale en internationale pianocompetities in heel Europa. Zo won zij in 2008 de eerste prijs op het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland in Rotterdam, werd zij derde bij de Internationale Bachcompetitie in Polen en behaalde zij een speciale prijs bij de Bachcompetitie in Köthen, Duitsland.

Zij nam deel aan meerdere masterclasses en muziekfestivals in Griekenland, Italië, Polen en Duitsland. Alexandra behaalde in 2015 de tweede prijs op de internationale pianocompetitie op Cyprus en de eerste prijs in de Von Bremen Pianocompetitie in Dortmund, Duitsland. In 2016 won Alexandra de eerste prijs in de EPTA International Piano Competition in België en de eerste prijs en publieksprijs in de International Piano Competition for Young Musicians te Enschede.

Alexandra trad ook op bij Radio 4 (AVRO/TROS). In 2016 heeft  ze haar middelbare schoolopleiding aan een Duits Gymnasium afgerond en begon zij haar studie aan het ArtEz Conservatorium in Zwolle bij Professor Michail Markov. Inmiddels studeert ze bij Frank van de Laar. Alexandra treedt op met soloconcerten in Nederland en Duitsland.

 

 

Inclusief koffie of thee / het programmaboekje / garderobe
Tickets voor kinderen t/m 12 jaar kosten € 5,00. Uitsluitend verkrijgbaar aan de theaterkassa.

Reacties op de concerten van afgelopen seizoen:
“Weergaloos!”, “Wat een groot talent!”, “Geweldig!” “Heerlijke op zondagochtend!”.

Gemeente Someren
Deze reeks klassieke concerten worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gemeente Someren.

Heb je vragen?

Neem contact op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op

0493-44 11 44

Blijf sociaal Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons via Facebook en Instagram.

Sluiten