Word nu theatervriend 2019/2020 en geniet van veel voordeel! Op 17 mei 2019 maken we het nieuwe programma bekend!

Programma

Klassiek in de Ruchte

Klassiek

Klassiek in de Ruchte

Silvan de Smit, klassiek gitaar

Jonge aanstormende talenten uit de hele wereld spelen op verschillende zondagochtenden de mooiste stukken. In de huiselijke sfeer van onze vernieuwde foyer brengen diverse jonge topmusici klassieke muziek dicht bij het publiek. Via een interview leer je meer over het muziekstuk en de musicus zelf.

Deze editie: Silvan de Smit

Silvan de Smit behaalde onlangs zijn Bachelor diploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Gevolgd door zijn masterstudie, eveneens aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij leerling is van Gabriel Bianco; een zeer prestigieuze concertgitarist. Voorgaande jaren studeerde hij bij Johannes Möller en Lydia Kennedy. Silvan boekte successen met zijn gitaarspel, zoals een optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw en een optreden tijdens het gitaarfestival in de befaamde gitaarsalon te Enkhuizen. Ook speelde hij in het voorprogramma van meestergitarist Gabriel Bianco. Onlangs verzorgde Silvan een kort optreden tijdens het Radio 4 programma ‘Spiegelzaal’.

Jaarlijks bezoekt de jonge gitarist gitaarfestivals/symposia en masterclasses om inspiratie op te doen. Zo kreeg hij masterclasses van: Irina Kulikova, Aniello Desiderio, Paul O’Dette, Thomas Müller-Pering, Mark Eden, Laura Young en anderen.

Programma
> 11.00 Prelude: Jisse en Fenne van den Meerakker, gitaarduo
> 11.10  Deel I concert hoofd programma en interview
> 11.40 Pauze
> 12.00  Deel 2 concert, het publiek brengt stem uit voor hoofdprogramma, waarna informeel samenzijn met musici en bekendmaking voorlopige uitslag.

Muziekprogramma:
> Lobos – Cinq Préludes nr. 1&2
> Bach- Prelude, Fuga & Allegro
> Pauze
> Torroba – Nocturno
> De Aquino – Valsa Sem Nome
> Carlevaro – Preludios Americanos No. 3. ’Campo’

Prelude: Jisse en Fenne van den Meerakker vormen een gitaarduo en zijn 15 en 19 jaar oud. De zussen, Jisse zit in havo 3 en Fenne doet lerarenopleiding Nederlands en spelen al vele jaren gitaar. Op dit moment en hebben ze les van gitaardocent Ruud Vonken van Kunstkwartier.

Een intiem en persoonlijk concert van hoog niveau, waardoor je klassieke muziek op een bijzondere manier ervaart! Na afloop van het concert stem je op jouw favoriete optreden. Want de meest gewaardeerde musici van het seizoen komen op 19 mei 2019 terug naar de Ruchte voor een spannende finale.

Inclusief koffie of thee / het programmaboekje / garderobe
Tickets voor kinderen t/m 12 jaar kosten € 5,00. Uitsluitend verkrijgbaar aan de theaterkassa.

Gemeente Someren
Deze reeks klassieke concerten worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gemeente Someren.

Heb je vragen?

Neem contact op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op

0493-44 11 44

Blijf sociaal Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons via Facebook en Instagram.

Sluiten