Word nu theatervriend 2019/2020 en geniet van veel voordeel! Op 17 mei 2019 maken we het nieuwe programma bekend!

Programma

Klassiek in de Ruchte

Klassiek

Klassiek in de Ruchte

Een intiem en persoonlijk concert van hoog niveau, waardoor je klassieke muziek op een bijzondere manier ervaart! Na afloop van het concert stem je op jouw favoriete optreden. Want de meest gewaardeerde musici van het seizoen komen op 19 mei 2019 terug naar de Ruchte voor een spannende finale.

Voorstellen aan:

Christian Sanders, piano, 24 september 1988, Groningen.
Hoofdprogramma

Op 7-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen. Vijf jaar later werd hij toegelaten tot de vooropleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Na het behalen van het diploma deed hij een masterstudie aan de HKU (conservatorium Utrecht) In 2015 behaalde hij cum laude het diploma met het tweede pianoconcert van Johannes Brahms, begeleid door het USC (Utrechts Studenten Concert).

Na zijn studie in Nederland kwam hij in contact met de in Oostenrijk bekende en gewaardeerde pianist Johannes Kropfitsch, die als docent verbonden is aan het conservatorium in Wenen. In 2015 werd hij toegelaten tot het COP (Certificate of Performance Program), een zeer gespecialiseerde studie, die uitvoerende musici de gelegenheid biedt zich in de beroepspraktijk verder te ontwikkelen. Eind 2017 behaalde hij met goed resultaat het COP-diploma.

Christian volgde vele masterclasses en behaalde in de periode 2006/2016 mooie successen bij concoursen in binnen en buitenland. In 2017 behaalde Christian tijdens het Internationale Rosario Marciano Concours in Wenen de prijs voor de beste interpretatie van een compositie van Franz Schubert. Momenteel woont hij weer in Nederland, waar hij zijn carrière als concertpianist wil opbouwen en pianolessen wil geven.

Muziekprogramma:
> 1:   F. Schubert – Impromptus D935 nr. 1, 2 & 3
>       Pauze
> 2:  F. Schubert – Sonate D959

Voorstellen aan:

Bart Sijmens, marimba.
Prelude
Eerst maakte hij, zoals de meeste andere leerlingen, kennis met het ritmisch slagwerk op de kleine trom en het drumstel. Al snel bleek dat Bart talentvol was en hij maakte hem ook enthousiast voor het melodisch slagwerk, zoals marimba, xylofoon en vibrafoon.

Binnen de Slagwerkgroep van Fanfare De Vooruitgang uit Stiphout speelt Bart een breed scala aan percussie instrumenten, zoals daar ook nog zijn: pauken, bongo’s, conga’s en toms. Als solist deed hij in de afgelopen jaren mee met diverse concoursen, hij werd daarbij 2 x Brabants Kampioen en 2 x Nederlands Kampioen in de Jeugd Divisie op marimba.

Muziekprogramma: Als eerste hoor je het stuk “Yellow after the rain”, geschreven door Mitchell Peters. Vervolgens speelt Bart “Rain Dance`, van Alice Gomez. Niet dat hij daarvan houdt, maar beide stukken hebben toevallig iets met regen te maken! Het zijn vrij bekende stukken onder marimba solisten die de techniek van het spelen met 4 stokken beoefenen. Luister zelf of je iets van de regen of misschien zelfs een regendansje in de muziek kunt herkennen.

Inclusief koffie of thee / het programmaboekje / garderobe
Tickets voor kinderen t/m 12 jaar kosten € 5,00. Uitsluitend verkrijgbaar aan de theaterkassa.

Reacties op de concerten van afgelopen seizoen:
“Weergaloos!”, “Wat een groot talent!”, “Geweldig!” “Heerlijke op zondagochtend!”.

Gemeente Someren
Deze reeks klassieke concerten worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gemeente Someren.

Heb je vragen?

Neem contact op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op

0493-44 11 44

Blijf sociaal Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons via Facebook en Instagram.

Sluiten