Programma

C’Mon C’Mon

Film

woensdag 11 januari 2023

  • Tijd: 20:00 uur
  • Pauze: Nee
  • Inclusief: Kopje koffie/thee vooraf
  • Regulier: € 8,50
Bestellen

C’Mon C’Mon

Net als die eerdere films vindt C’mon C’mon zijn oorsprong in Mills’ eigen leven – de kiem werd gelegd, zo vertelde de regisseur in interviews, door een onbevangen gesprekje tijdens het badderen met zijn eigen kind, destijds zeven jaar oud. Hij wilde een film maken opgebouwd uit dat soort kleine momenten – de draden waaruit het weefsel van een mensenleven bestaat, maar die de meeste films overslaan op weg naar de volgende horde in de plot.

Het leidt hem tot zijn meest minimalistische maar ook rijkste film. Rijk aan invoelbare emotie en menselijke observaties. Minimalistisch in zijn prachtige zwart-wit beelden, die een milde abstractie veroorzaken; in zijn uitgekiende geluidsontwerp en eclectische soundtrack; en in zijn plot – die is er nauwelijks. Johnny sleept Jesse mee op een werktrip langs New York, Detroit en New Orleans. Ze maken weinig bijzonders mee – als Jesse zich aan het eind van de film zorgen maakt dat hij zich de reis later niet zal herinneren, is dat zeer waarschijnlijk. En toch zijn ze er beiden onherroepelijk door veranderd.

Het is een van de centrale observaties van C’mon C’mon: weliswaar herinneren we ons de uitzonderlijke momenten en grote gebeurtenissen het makkelijkst, maar het is de alledaagse gewoonheid die vormt wie we zijn en hoe we in het leven staan. De omschrijving van radio maken die Johnny ergens in de film aan Jesse geeft, zou ook kunnen dienen als motto voor C’mon C’mon, en eigenlijk voor al het werk van Mills: “Je neemt iets alledaags en dat maak je cool en onsterfelijk.”

Heb je vragen?

Neem contact op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op

0493-44 11 44

Blijf sociaal Volg ons op social media

Mis niets en volg ons via Facebook, Instagram, LinkedIn en Youtube.