Programma

The Other Side Of Hope

Film

The Other Side Of Hope

Twee keer per maand genieten van kwaliteitsfilms, dat kan in de Ruchte! De films zijn door ons met zorg uitgekozen en worden vertoond op een groot bioscoopscherm in de theaterzaal. Wij selecteren uit een mix van ‘klassiekers’, hoogtepunten van vorige filmjaren en recente internationaal bekroonde films, die een heerlijke avond it garanderen. En dat voor maar €5,00 per filmkaartje.

Deze keer: The Other Side Of Hope
Khaled, een jonge Syrische vluchteling, belandt in Helsinki. Met grote hoop op een betere toekomst probeert hij hier politiek asiel te verkrijgen, maar moet helaas besluiten in het illegale circuit te duiken. Vijftiger Wikstrom zet een punt achter zijn leven als vertegenwoordiger van herenoverhemden en stropdassen. Ook zijn alcoholische vrouw zet hij aan de kant. Dankzij een winnende partij poker vergaart hij een klein fortuin, waarmee hij een slechtlopend restaurant in een achterafstraatje in Helsinki koopt.

Wikstrom treft Khaled aan op de binnenplaats van zijn restaurant. Na een kort handgemeen raken de mannen in gesprek. Wellicht herkent Wikstrom iets van zichzelf in de gehavende man, want hij besluit Khaled in te huren om voor hem te komen werken. Bovendien kan Wikstrom wel een afwasser gebruiken.
Een droogkomische boodschap die nooit drammerig wordt.

Regisseur: Aki Kaurismaki Cast: Sherwan Haji, Sakari Kuosmanen, Simon Albazoon, Tommi Korpela e.a. Jaar: 2017 Duur 98 minuten Land: Finland.

Een film over een Syrische asielzoeker in Finland. Bekroond met de Zilveren Beer op Filmfestival Berlijn.

Heb je vragen?

Neem contact op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op

0493-44 11 44

Blijf sociaal Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons via Facebook en Instagram.

Sluiten