Word nu theatervriend 2019/2020 en geniet van veel voordeel! Op 17 mei 2019 maken we het nieuwe programma bekend!

Programma

Les Gardiennes

Film

Les Gardiennes

Twee keer per maand genieten van kwaliteitsfilms, dat kan in de Ruchte! De films zijn door ons met zorg uitgekozen en worden vertoond op een groot bioscoopscherm in de theaterzaal. Wij selecteren uit een mix van ‘klassiekers’, hoogtepunten van vorige filmjaren en recente internationaal bekroonde films, die een heerlijke avond uit garanderen. En dat voor maar €5,00 per filmkaartje.

Deze keer: Les gardiennes
De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Ernest Perochon. De muziek is gecomponeerd door Michel Legrand. Het verhaal van Les Gardiennes speelt zich af tussen 1914 en 1919 op een Franse boerderij. De Eerste Wereldoorlog is in volle gang en de mannen zijn naar het front vertrokken om tegen de Duitsers te vechten, terwijl de vrouwen op het platteland achterblijven. Noodgedwongen houden de vrouwen zich bezig met de taken die voorheen door de mannen werden uitgevoerd. Ze ploegen, zaaien en oogsten. Ondanks het gezwoeg en geploeter lijkt de tijd voor moeder Hortense en dochter Solange stil te staan.

In dit Franse plattelandsdrama blijft het oorlogsgeweld buiten beeld, vormen de mannen een bron van dreiging of seksuele drift en viert het feminisme hoogtij. De vrouwen komen niet alleen verbaal sterk uit de hoek, maar steken ook de armen uit de mouwen en verrichten fysiek zwaar werk als het nodig is.
Het verhaal speelt zich ruim honderd jaar geleden af, de thematiek is anno 2019 verrassend actueel.

Regisseur: Xavier Beauvois. Cast: Iris Bry, Nathalie Baye, Laura Smet, Cyril Descours e.a. Speelduur: 138 minuten. Jaar: 2017.

Heb je vragen?

Neem contact op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op

0493-44 11 44

Blijf sociaal Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons via Facebook en Instagram.

Sluiten