Programma

The Zookeeper’s Wife

Film

The Zookeeper’s Wife

Genieten van kwaliteitsfilms, dat kan in de Ruchte! De films zijn door ons met zorg uitgekozen en worden vertoond op een groot bioscoopscherm in de theaterzaal.

Deze film: The Zookeepers Life
Bescherming en vernietiging liggen soms  dicht bij elkaar. Misschien is dat wel de reden dat films over de Tweede Wereldoorlog nog steeds diepe indruk kunnen maken: ze tonen de beide uitersten  van ons menszijn, of verkennen het grijze gebied daartussenin. In de film is het beschermende instinct van een vrouw de sleutel tot het (voort) leven van anderen. Die vrouw is Antonina  Zabinski, de eigenaresse van een florissante dierentuin in het hart van Warschau.

De film (naar een waar gebeurd verhaal) begint met een kangoeroe die de fietsende  Antonina over geharkte paden volgt. We zien ook een succesvolle bevalling van een moederolifant, door toedoen van een dosis menselijke empathie en daadkracht. Een groot contrast hiermee vormt het bombardement op de dierentuin bij de invasie van Polen in september 1939. Dieren breken los en dwalen door de straten van Warschau. Het leven van Antonina en haar man Jan verandert plotsklaps in een nachtmerrie.

REGIE: Niki Caro
CAST: Jessica Chastain, Johan Heldenbergh, Daniel Bruhl e.a.
SPEELDUUR: 127 minuten
JAAR: 2017

Heb je vragen?

Neem contact op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op

0493-44 11 44

Blijf sociaal Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons via Facebook en Instagram.

Sluiten