Word nu theatervriend 2019/2020 en geniet van veel voordeel! Op 17 mei 2019 maken we het nieuwe programma bekend!

Programma

The Square

Film

The Square

Genieten van kwaliteitsfilms, dat kan in de Ruchte! De films zijn door ons met zorg uitgekozen en worden vertoond op een groot bioscoopscherm in de theaterzaal.

Deze film: The Square
Christian, Senior Curator van een museum voor hedendaagse kunst in Stockholm, is een spin in het web van de kunstwereld; hij zet kunstenaars op de kaart, windt sponsoren om de vinger, stuurt collega’s aan en beweegt zich arrogant en bewust van zijn macht door de kunstwereld. Hij heeft een hoge positie, rijdt in een Tesla en praat met kunstkenners , kunstenaars en critici in de potsierlijke geheimtaal van de kunstwereld.

Twee gebeurtenissen doorkruisen Christians succesvolle carrière. Hij wordt beroofd van zijn mobiel en portemonnee en een cynische PR-actie van de marketingafdeling rond het interactieve kunstwerk The Square ontploft in het gezicht van het museum. Plotseling leert de altijd wat passieve Christian zichzelf en zijn plek in de wereld kennen. Is hij werkelijk zo humaan en progressief als hij dacht?

De regisseur is een meester in sociale ontmaskering, waarbij hij iedereen een spiegel voorhoudt. Dwarse geestige en vaak hoogst ongemakkelijke satire, maar ook een lust voor het oog, met fraai camerawerk, bijzondere locaties en uitstekende acteurs.

REGIE: Ruben Ostlund
CAST: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Christopher Laesso, Terry Notry e.a.
SPEELDUUR: 142 minuten
JAAR: 2017

Winnaar Gouden Palm in Filmfestival Cannes en genomineerd voor Oscar en Golden Globe. Beste buitenlandse film.

Heb je vragen?

Neem contact op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op

0493-44 11 44

Blijf sociaal Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons via Facebook en Instagram.

Sluiten