Word nu theatervriend 2019/2020 en geniet van veel voordeel! Op 17 mei 2019 maken we het nieuwe programma bekend!

Programma

Bankier van het verzet

Film

dinsdag 07 mei 2019

  • Tijd: 20:00 uur
  • Pauze: Nee
  • Regulier: € 5,00
Bestellen

Bankier van het verzet

Twee keer per maand genieten van kwaliteitsfilms, dat kan in de Ruchte! De films zijn door ons met zorg uitgekozen en worden vertoond op een groot bioscoopscherm in de theaterzaal. Wij selecteren uit een mix van ‘klassiekers’, hoogtepunten van vorige filmjaren en recente internationaal bekroonde films, die een heerlijke avond it garanderen. En dat voor maar €5,00 per filmkaartje.

Deze film: Bankier van het verzet
De film Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld, de bankier Walraven van Hall (Barry Atsma). Als Walraven in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij geen moment.

Samen met zijn broer Gijs van Hall (Jacob Derwig) bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten, waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uitgesluisd.

Een spannend en onderhoudend heldendrama, bijzonder fraai verfilmd, gebaseerd op historische feiten.
Winnaar van 5 Gouden Kalveren.

REGIE: Joram Lürsen. CAST: Pierre Bokma (Rost van Tonningen), Barry Atsma (Walraven van Hall), Jacob Derwig (Gijs van Hall) e.a. JAAR: 2018. DUUR: 123 minuten.

Heb je vragen?

Neem contact op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op

0493-44 11 44

Blijf sociaal Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons via Facebook en Instagram.

Sluiten