Veilig naar de Ruchte!

Door de COVID-pandemie is er een hoop veranderd en is de noodzaak voor vele bedrijven, scholen, theaters en instellingen om hun luchtzuivering en desinfectie kritisch onder de loep te nemen actueler dan ooit.  Zo ook voor de Ruchte.

Een simpel raampje openzetten is niet meer afdoende en zorgt er in koude dagen tevens voor dat ook het energieverbruik naar onhoudbare kosten stijgt.  Daarnaast ervaren we dat, naar aanleiding van de pandemie, een bezoek aan het theater voor een grote groep mensen nog als angstig wordt ervaren. In een volle theaterzaal zonder goede ventilatie of desinfectie, comfortabel van een leuke theatervoorstelling kunnen genieten is voor vele nog ver te zoeken met als gevolg dat de kaartverkoop over het algemeen met ruim 25% is gedaald. Kortom, een enorm dilemma waar wij nu een oplossing voor hebben gevonden. Veilig, kostenbesparend en duurzaam!

Sinds juni 2021 zorgen we samen met Koninklijk theater Carre uit Amsterdam en als eerste in Nederland, voor bijna 100% luchtzuivering en desinfectie in de Ruchte. Een studie heeft namelijk aangetoond dat de Philips UV-C upper air-armaturen een zeer doeltreffend middel is om naast onder andere het griepvirus ook alle COVID-varianten onschadelijk te maken. Dit doen zij met desinfecterende UV-C armaturen die de lucht permanent zuiveren. ETB Willem Bos uit Someren heeft inmiddels deze armaturen in de foyer en diverse vergaderlokalen van de Ruchte geïnstalleerd.

De wens om ook in het DOBU theater, onze theaterzaal, deze UV-C luchtzuivering en desinfectie te installeren was destijds technisch helaas nog niet mogelijk. In de zoektocht naar een oplossing is, in samenwerking met Kuijpers uit Helmond, een UV-C toepassing gevonden die inmiddels succesvol in het huidige luchtbehandelingssysteem van de theaterzaal is geplaatst en in gebruik is genomen. Niet geheel onbelangrijk is, dat er naast het desinfecteren van de lucht er nu ook gerecirculeerd kan worden. Iets wat naast duurzaam ook een enorme kostenbesparing oplevert.

Hiermee zijn we het allereerste theater in Nederland dat haar gasten tijdens het verblijf in de Ruchte een en volledige bescherming tegen alle mogelijke virussen biedt.

Zo is een vergadering, bijeenkomst of een gezellig avond uit weer zorgeloos genieten!

 

Wil je hier meer over weten?

Neem dan een kijkje op: een schone lucht

Heb je vragen?

Neem contact op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op

0493-44 11 44

Blijf sociaal Volg ons op social media

Mis niets en volg ons via Facebook, Instagram, LinkedIn en Youtube.