Leuk om te weten!

Try-out

Als er ‘try-out’ staat vermeld bij een voorstelling, dan betekent dit dat de voorstelling nog niet in première is gegaan. Een try-out is een proefvoorstelling van bijvoorbeeld een cabaretier of muziekvoorstelling. Met een try-out wordt gepeild hoe publiek zal reageren op een voorstelling. Meestal speelt een artiest of gezelschap meer dan 30 try-outs voordat de voorstelling in première gaat.

Het komt dus wel eens voor dat wij voorstellingen hebben geboekt die nog in de try-outfase zitten. Meestal is de ticketprijs voor een try-out dan ook lager dan voor de definitieve voorstelling. Natuurlijk vermelden we dit altijd op onze website en op het ticket.

Hoe komt een professionele voorstelling in ons theater?

Het is september. Terwijl de eerste voorstellingen van het huidige seizoen plaatsvinden starten de voorbereidingen voor het volgende seizoen al. Iedere vier weken wordt er door een aantal enthousiaste medewerkers en vrijwilligers met hart voor theater vergaderd. Welke artiesten gaan optreden? Welke genres zijn populair? Voor welke leeftijdsgroep? En natuurlijk; waar kunnen we deze inpassen in de goedgevulde agenda van de Ruchte?

De professionele voorstellingen worden samen met een vaste programmeur geboekt bij diverse impresariaten (boekingsbureaus). Met een theaterzaal van 345 stoelen zijn uiteraard niet alle voorstellingen beschikbaar. Inmiddels heeft de Ruchte in theaterland echter een naam opgebouwd als gezellig en professioneel theater, waardoor het mogelijk is om ieder jaar een mooie mix te presenteren van gevestigde namen en aanstormend talent. Daar zijn we erg trots op! Zo waren de volgende artiesten al te gast in Someren: Youp van ‘t Hek, Jochem Myjer, Najib Amhali, Ronald Goedemondt, Paul de Leeuw en Rowwen Hèze.

Uiteraard kunnen we dit alleen dankzij ons trouwe publiek. We vinden het fijn dat jullie al deze voorstellingen samen met ons in de Ruchte willen beleven! Wil je meedenken over het nieuwe seizoen? Dat kan! Laat jouw tips achter via het onderstaande contactformulier.

Heb je vragen?

Neem contact op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op

0493-44 11 44

Blijf sociaal Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons via Facebook en Instagram.

Sluiten